Pismo podrške upućeno na adresu našeg centra…

Prvog Decembra na adresu našeg Islamskog Centra stiglo je veoma dirljivo pismo podrške nama, kao i svim Američkim Muslimanima od bračnog para koji živi u Astoriji i koji kako kažu “…stoje uz nas, i uz sve Muslimane širom Amerike sa širim krugom prijatelja i familije… koji su tužni zbog islamofobije pojedinaca…”. Pismo u cijelosti pročitajte dole.

 

PISMO U PREVODU GLASI:

22. Novembar 2016.


Drage, poštovane komšije.

Mi smo bračni par iz Astorije koji tu žive već duži niz godina. Volimo ovaj dio grada, a posebno njegovu šarolikost, što djelomično govori da volimo to što smo vaše komšije. Zbog toga osjećamo veliku potrebu da vam se obratimo u ovim teškim vremenima.

Moramo vam reći da vrijednujemo vas i vašu zajednicu; zaista vas smatramo dijelom naše zajednice. Mi cijenimo mnoge naše komšije koji su Muslimani – Amerikanci jer su uvijek ukazivali dužno poštovanje, jer su radini i ljubazni.

Želimo da vam kažemo da nam je izuzetno žao zbog islamofobičnih i ksenofobičnih osjećaja pojedinih ljudi u Americi, trenutno. Ne možemo riječima iskazati kako nas to čini tužnim. Iznad svega, želimo da znate da smo mi uz vas, kao što smo uz naše kolege američke muslimane širom zemlje. I znajte da svi naši prijatelji, a to je širok krug prijatelja, osjećaju isto. A također i velika većina naše šire familije.

Toliko je mnogo nas koji smo uz vas. Nosimo vas u našim srcima. Želimo vam sve najbolje.

S poštovanjem,
Travis i Juliana.

<<< CLICK TO ENLARGE >>>

img_4831-1