Donatorsko veče za nadogradnju našeg Islamskog Centra

Postovana braco i sestre u Islamu, 

Eselamu alejkum!

Imamo cast predočiti vam prijedlog projekta za nadogradnju nase dzamije na lokaciji 37-46 Crescent Street, LIC NY 11101

Cast nam je predstaviti vam viziju naseg i vašeg NOVOG dzematskog projekta – prijedlog projekta za nadogradnju nase dzamije i novog Islamskog centra gdje su svi dobro dosli u obozavanju Svevisnjeg. Potrebna nam je vasa pomoc da ovu viziju sprovedemo u stvarnost. Treba nam vasa finansijska i moralna podrska. Trebaju nam vase dove. Da vas Allah nagradi, podari svako dobro i blagoslovi na svakom koraku za vase donacije. Unaprijed vam se zahvaljujemo.

“Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah ce onome kome hoce dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna.” (sura Al-Baqarah, ajet 261)

Nastavljajuci našu godisnju tradiciju organizujemo:

Donatorsku večcr 23. decembra 2012.
u Chian Federation Hall
na 44-01 Broadway
Astoria 11103

Ova donatorska akcija je samo pocetak široke donatorske kampanje u nasim trajnim naporima da poboljsamo i unaprijedimo buducnost i zivote nasih clanova, dzematlija i našs djece. Mi zelimo da sacuvamo nas nacn zivota, nasu kulturu i našs vjeru Islam ovdje na zapadu, a nema boljeg nacina da se to postigne nego gradnja Allahove kuce u kojoj ćc se nasa omladina i nas dzemat okupljati.

Sa jako dobrim vezama unutar zajednice, nas Imam i Upravni odbor dzemata pruzaju dobrodoslicu i objerucke pozivaju sviju da nam se pridruze u nasem insh-Allah, prelijepom, novom Islamskom centru.

Mi se uzdamo u Allaha dz.s. i oslanjamo na vas, nasu braćc i sestre u Islamu da prepoznate vaznost predložznog projekta – novog Islamskog centra i da nam pomognete sa vašsm donacijama, podrskom i vasim dovama.

Lista vakifa / donatora za nas centar će biti javno objavljen i dostupan na ovim stranicama.

Jazakaa Allah khayran i eselamu alejkum,
Bosansko-hercegovacki Islamski centar New York – Izvrsni Odbor